12 Kranen voor spoorstaven van 180 meter

12 kranen
12 kranen boven het tasveld
Lierwerk in de kraan
besturingskast per kraan
Centrale profinetbus kast
radiografische bediening in test fase
besturings kast in test fase
positie meting
synchroon bedrijf
electrisch verstelbare permanent magneet
lieren in begin positie
nog leeg tasveld
gereed lierwerk op transport
laden lierwerk
lierwerk in aanbouw
previous arrow
next arrow
 
Project: 12 kranen voor Voestalpine
Opdrachtgever: van Haagen Kraanbouw www.vanhaagen.eu

ETW Breda BV werkt mee aan de spoorwegen aanleg.

Op dit moment zijn we in opdracht van v Haagen kraanbouw aan het werk voor Voestalpine, dit is een bedrijf wat de spoorstaven last voor de Duitse spoorwegen. Er worden daar 12 nieuwe portaal kranen gebouwd, waarvan 2 rijdende. Afgelopen tijd hebben we met een man of 5 a 6 in Duisburg gewerkt aan de opbouw en bekabeling van deze kranen. We zitten momenteel in de test fase, een dezer dagen zal de oplevering plaats vinden. Deze 12 kranen worden alle 12 bestuurd door één machinist welke over de totale lengte van 180 meter met zijn Abitron/Hetronic radio grafische zender kan lopen. De ontvanger wordt met een profibus kabel verbonden met de centrale besturingskast, welke op zijn beurt weer met de 12 kranen verbonden is. Zo kan de machinist met een beweging met zijn joystick een 180 meter lange spoorstaaf op een treinstel laden.