Besturingssysteem pinda’s branden

previous arrow
next arrow
Slider

Project: besturingssysteem pindafabriek
Opdrachtgever: handels- en ingenieursbureau C.I.H. – Breda

Voor een bijzonder productieproces in een pindafabriek is aan ETW gevraagd om een besturingssysteem te ontwerpen en te bouwen. In de fabriek worden pinda’s gereedgemaakt voor de consument. Vanuit verschillende silo’s wordt het ruwe materiaal via transportbanden naar het productieproces gebracht. Daar wordt het gebrand, gekoeld en verpakt.

Het besturingssysteem bevat een touch screen waarmee een keuze wordt gemaakt uit de diverse recepten. Deze recepten bevatten de parameters die het productieproces aansturen. De waarde van de parameters zijn op het scherm zichtbaar.

ETW engineering en fabricage

  • Touch-screen bediend besturingssysteem waarop het hele proces te zien en te sturen is.
  • Via PLC’s worden de branders, ventilatoren en transportbanden op temperatuur en snelheid gestuurd.
  • Uitvoering in overeenstemming met speciale materiaaleisen van de voedingsmiddelenindustrie (o.a. RVS).
  • Installatie op locatie.