Mobiele brug in sluizencomplex

Veldcomputerkast
Mobiele brug Steenbergen
De brug met bedieningszuil
Bedieningszuil
veldcomputerkast-1731
Personendetectie op de brug
Besturingskast in bedieningszuil
Als er 1 schaapje over de brug is ..
previous arrow
next arrow
 

Project: besturing uitschuifbare brug in sluizencomplex
Opdrachtgever: M-Tech – Breda (i.o.v. gemeente Steenbergen en het Waterschap)

Het gerestaureerde sluizencomplex van Benedensas dateert ten dele uit 1824, ten dele uit 1884 en staat op de tweede plaats van de monumentenlijst van waterstaatkundige werken. Een bijzondere gewaarwording in dit sluizencomplex is de uitschuifbare brug over de Steenbergse Vliet. Fietsers en voetgangers kunnen de brug zelf bedienen. Met een druk op de knop rolt de brug zich uit naar de overkant. Deze brug is er gekomen, nadat in 1987 de Philipsdam in de Grevelingen is aangelegd. Sindsdien kan de sluis bij Benedensas altijd open blijven staan, maar daardoor konden fietsers de Steenbergse Vliet niet meer oversteken. De nieuwe besturing van de brug is in 2012 door ETW Breda ontworpen en gebouwd.

Specificaties mobiele brug

  • Uitschuifbare, door passanten bedienbare brug.
  • Bevestiging op rails.
  • Mechanische revisie in 2012 door firma M-Tech te Breda.

ETW engineering en fabricage

  • 2 besturingskasten aan beide zijden van de brug; met kleurenbeeldscherm voor instructies aan passanten/gebruikers en informatie over wachttijd. Ook zijn beide kasten voorzien van verkeerslichten en geluidssignalen.
  • 3e besturingskast in het brugwachtershuis waar de koppeling met de sluisinstallatie en de scheepvaartlichten is gerealiseerd.
  • Met een zogenaamd bus systeem communiceren alle onderdelen met elkaar.
  • GSM modem kiezer stuurt bij eventuele problemen een sms naar de gemeente.