Nu in onze werkplaats

Grootste portaalkraan van Europa
previous arrow
next arrow
Slider

Project: Projecten nu in bewerking
Opdrachtgevers: van Haagen Kraanbouw, MIT, Cugla

Op dit moment zijn we in opdracht van v Haagen kraanbouw aan het werk voor Voestalpine dit is een bedrijf wat de spoorstaven last voor de Duitse spoorwegen. Er worden daar 12 nieuwe portaal kranen gebouwd, waarvan 2 rijdende. Voor deze kranen zijn we nu de besturingskasten aan het bouwen, lierwerken bekabelen en de bijbehorende vlakkabels aan het assembleren. Deze 12 kranen worden alle 12 bestuurd door één machinist welke over de totale lengte van 180 meter met zijn Abitron/Hetronic radio grafische zender kan lopen. De ontvanger wordt met een profibus kabel verbonden met de centrale besturingskast, welke op zijn beurt weer met de 12 kranen verbonden is. Zo kan de machinist met een beweging met zijn joystick een 180 meter lange spoorstaaf op een treinstel laden. Ook zijn we inmiddels gestart met de ombouw van een scheepswerf kraan in Antwerpen met een hefvermogen van 100 ton in opdracht van de firma MIT. Verder zijn we heel druk met de voorbereidingen van het nieuwe Laboratorium van Cugla te Breda.